Contact: 06-54625346
info@mkbv.nl
Gezond in BedrijfTips en ToolsMKB Verzuimservice

Gezond in Bedrijf

Uw bedrijf kan veel geld besparen met onze QUICKSCAN! Probeer het eens.

Meer

Tips en Tools

Lees onze tips en tools waarmee u het verzuim zelf kunt aanpakken.

Meer

MKB Verzuimservice

U betaalt pas wanneer u er gebruik van maakt! Bekijk onze diensten.

Meer

Visie op verzuim

U heeft de regie en wij pakken de koe bij de horens. Bekijk de ervaringen van onze klanten!

Meer

Kies uw eigen verzuimexpert

Waarom als MKB-er kiezen voor uw eigen verzuimexpert?

Een eigen verzuimexpert ontzorgt en bespaart geld. Veel geld. Een MKB-er werkt hard voor zijn geld. MKB Verzuimservice is opgericht omdat de oprichter Ine Burgers als geen ander weet dat verzuim veel tijd en geld kan kosten. En kopzorgen als blijkt dat het verzuim langer gaat duren dan verwacht.

MKB-er ligt niet wakker van verzuimuw eigen verzuimexpert

Nogal wat MKB-ers liggen niet wakker van verzuim. En dat is onterecht, weet verzuimexpert Ine Burgers van MKB Verzuimservice. Van de ondernemers met maximaal 10 man personeel ligt zelfs maar 2 procent wakker van verzuim. Op zich is dat fijn, want wakker liggen is nooit nuttig.
Maar de vraag is of ze zich terecht niet druk maken. Juist bij kleinere bedrijven kan langdurig verzuim grote impact hebben. En hoewel MKB-ers minder kampen met absentie dan grotere bedrijven, heeft toch 43 procent van de bedrijven met 10 tot 50 medewerkers te maken met langdurig verzuim, berekende Baken Adviesgroep in opdracht van Delta Lloyd vorig jaar.

Verzuim kost meer dan verwacht

En verzuim kost geld, fors méér geld ook dan werkgevers verwachten. Zelf denken ze dat een zieke werknemer 143 euro per dag kost, maar dat blijkt niet minder dan 230 euro te zijn. Alle reden dus om dat verzuim, áls je er als werkgever mee te maken hebt, goed aan te pakken. Daar komt nogal wat bij kijken. En ook daar zijn kleinere ondernemers zich niet altijd van bewust, signaleert verzuimexpert Ine Burgers van MKB Verzuimservice.

Langdurig verzuim? Dan kiezen voor een vaste casemanager gespecialiseerd in MKB

Als een bedrijf te maken heeft met een medewerker die langdurig verzuimt, is het belangrijk dat het zo snel mogelijk samen met de medewerker een re-integratieplan opstelt en uitvoert. Burgers: “Dat klinkt makkelijker dan het is. In de praktijk maak ik regelmatig mee dat in dergelijke gevallen het contact tussen de werkgever en medewerker problemen oplevert.”
Ook krijgt het bedrijf te maken met een bedrijfsarts, een verzuimverzekering, eventuele behandelspecialisten, een re-integratiebureau en wat dies meer zij. “En als iemand langer dan zes weken verzuimt is daar ook nog de verplichting om te voldoen aan de eisen uit de Wet Verbetering Poortwachter.

Eén vaste persoon die coördineert

Het is daarom raadzaam om één persoon aan te wijzen die de begeleiding en coördinatie van dit traject op zich neemt: de zogeheten casemanager. Volgens de Wet Verbetering Poortwachter is het ook verplicht zo iemand aan te stellen. “Bij grotere bedrijven vervult een leidinggevende en/of een verzuimdeskundige van de P&O-afdeling vaak die rol. Binnen een MKB-bedrijf heeft niet zomaar iemand die vaardigheden of de tijd.”

MKB Verzuimservice ontzorgt en bespaart

MKB Verzuimservice heeft al deze vaardigheden en kennis wél in huis. Burgers: “Ik kan de MKB-er een hoop zorgen uit handen nemen en ook nog eens duizenden euro’s besparen.” Burgers is allround MKB verzuimexpert. Ze is geregistreerd en gecertificeerd arbeidsdeskundige én casemanager en heeft ervaring als re-integratiecoach. Daarnaast beschikt ze over een groot netwerk aan arbo- en verzuimprofessionals –bedrijfsartsen, re-integratiebureaus, arbeidsjuristen en veiligheidsdeskundigen– die ze kan inzetten bij specifieke problemen.

Waarom kiezen voor de Quickscan “Gezond in Bedrijf”

Samen met arbeids- en organisatiedeskundige Irma de Vaan van het bureau Arbo Dynamica ontwikkelde ze daarnaast de QuickScan “Gezond in Bedrijf”. “Met deze scan kunnen ondernemers in kaart brengen hoe gezond hun bedrijf is, hoe het gezonder kan en wat de wet vraagt.” Om op deze manier langdurig verzuim te voorkómen.

Bedrijfsdoelstellingen van MKB bedrijf staan voorop

Bijzonder voor MKB Verzuimservice is dat het heel bewust kijkt naar het bedrijfsperspectief. “Ik ga naast de ondernemer en zijn bedrijfsdoelstellingen staan. Voor een MKB-er is zijn personeel zijn belangrijkste kapitaal. Om zijn doelen te bereiken heeft hij zijn mensen nodig. Als een medewerker door langdurig ziek zijn uitvalt, kan dat direct enorme gevolgen hebben voor het behalen van die doelen. Ik begrijp dat.”
Burgers komt uit een echt MKB-gezin. Haar vader had een succesvol bedrijf in centrale verwarming en zelf werkte ze jarenlang als leidinggevende en directeur. “Ik heb altijd een warm hart gehad voor het MKB. Ik ken de cultuur en ik weet hoe ondernemers denken. Daarom is het voor mij belangrijk dat MKB-ers zich geen zorgen hoeven te maken als ze te maken krijgen met langdurig verzuim.”

Bij oplossing ook oog voor perspectief van de medewerker

MKB Verzuimservice gaat niet alleen naast de werkgever staan maar onderzoekt ook wat de medewerker nodig heeft. De ervaring van Burgers als re-integratiecoach komt hier goed van pas. “Mijn doel is ervoor te zorgen dat de medewerker weer zo snel mogelijk aan het werk is en toekomstperspectief heeft. Of dit nu in het eigen bedrijf is of daarbuiten.”
Met deze aanpak bespaart Burgers niet zelden ook duizenden euro’s voor de werkgever. Regelmatig is er namelijk ook sprake van een conflict tussen werkgever en medewerker en komen er advocaten en uitkoopsommen aan te pas. “Mijn doel is door in gesprek te gaan zo’n conflict te voorkomen of snel op te lossen.” Haar aanpak heeft resultaat. “Als mensen willen meewerken, dan kom je eruit. Er komt altijd een oplossing bij mij.”

Deze MKB-er kan niet meer zonder MKB Verzuimservice, “Ik betaal haar facturen met een glimlach”

Robert Schilte is eigenaar van een orthopedisch schoentechnisch bedrijf met 10 werknemers. Hij maakt al enige tijd gebruik van de diensten van MKB Verzuimservice. En zou niet meer zonder willen.
“De laatste jaren is de wet- en regelgeving voor onze branche op het gebied van verzuim nogal veranderd. Als MKB-er ben je daar niet zomaar van op de hoogte. In de drukte van de dag kom je er gewoon niet aan toe. En je komt er pas achter als er dingen fout gaan. Ik kreeg te maken met langdurig verzuim en er ontstond ook een conflict tussen die werknemer en mij. Gelukkig kwam ik toen MKB Verzuimservice op het spoor. Inmiddels is Ine Burgers een vertrouwenspersoon geworden. De casus met de desbetreffende medewerker heeft ze heel goed opgelost. We zijn op een goede manier uit elkaar gegaan. Later heb ik nog een paar keer te maken gehad met zieke medewerkers en ook dat heeft ze geweldig begeleid.

Waarom wij gekozen hebben voor verzuimexpert Ine Burgers

Haar werkwijze wekt vertrouwen. Ze onderneemt snel actie, ze heeft kennis van zaken en behoedt mij voor fouten. Ik kan die verzuimdossiers met een gerust hart loslaten. Ik heb een jaarcontract bij haar afgesloten. Haar maandelijkse facturen betaal ik met een glimlach op mijn gezicht.”

Meer weten?

Maak dan nu een afspraak met Ine Burgers en  bel 06-54625346. Of meld u aan via de CONTACTPAGINA.

Share
Share