Weten hoe u kunt verdienen aan verzuim?

verdienen aan verzuim

Veel (MKB) bedrijven laten geld liggen door geen of onvoldoende gebruik te maken van allerlei regelingen die ingezet kunnen worden. Ik noem 3 van de in totaal 15 mogelijkheden:

  • De verzuimverzekering betaalt vaak mee. Ik maak regelmatig mee dat de kosten van re-integratie ((bv als er een re-integratiecoach wordt ingezet) niet wordt verhaald op de verzuimverzekering. De kosten kunnen oplopen tot 4000,-. Een verzekering betaald soms geheel maar vaak ook gedeeltelijk mee.
  • U mag na de proeftijd aan uw medewerkers vragen of zij een no riskpolis hebben. Dat wil zeggen dat, wanneer een medewerker ziek wordt u het ziekengeld terug kunt vragen bij het UWV. En dat kan u duizenden euro’s opleveren.
  • U kunt een medewerker die ziek is en het eigen werk niet meer kan doen, detacheren naar een ander bedrijf. U kunt daar een vergoeding voor vragen.

Wilt u weten wat u kunt doen om geld te verdienen aan verzuim? En welke andere mogelijkheden er zijn en op uw bedrijf van toepassing zijn? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak met Ine Burgers.

Share